Linkuri accesibilitate

Infectat cu Covid-19, președintele american a fost internat preventiv


Casa Albă a declarat, pe 2 octombrie, că președintele SUA, Donald Trump, va petrece următoarele câteva zile la un spital militar în afara Washingtonului, după ce rezultatul testului pentru coronavirus a fost pozitiv, o evoluție dramatică care amenință să dea peste cap ultima lună a campaniei electorale prezidențiale.

Președintele și-a anunțat pe Twitter decizia de a merge, preventiv, la spital:

„Președintele Trump se simte în puteri, are simptome ușoare și a lucrat pe tot parcursul zilei", a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Kayleigh McEnany, într-un comunicat. „Din precauție și la recomandarea medicului său și a experților medicali, președintele va lucra din birourile prezidențiale de la Walter Reed în următoarele câteva zile", a adăugat ea.

Centrul Medical Militar Național Walter Reed este situat în Bethesda, Maryland, chiar în afara capitalei. Anterior, medicul de la Casa Albă, Sean Conley, a spus că Trump, în vârstă de 74 de ani, „se simte obosit” și „ca măsură de precauție” a primit o singură doză dintr-un tratament experimental care utilizează anticorpi sintetici împotriva agentului patogen.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG