Linkuri accesibilitate

Președintele Trump critică planul de ajutor economic special aprobat de Congres


Președintele american Donald Trump, la sfârșit de mandat.

Președintele american Donald Trump a criticat drept o „rușine” pachetul economic special de stimulare a economiei, în valoare de 900 de miliarde de dolari, aprobat recent de Congres, amenințând că ar putea refuza să semneze legea. Motivul este că nu ar acorda suficiente ajutoare individuale americanilor dar ar include o serie de alte bugete, care nu au nici o legătură directă cu ajutorul de urgență pentru cei loviți de consecințele pandemiei de coronavirus.

Programul asigura de asemenea funcționarea guvernului federal american până la sfârșitul lui septembrie 2021 și oferă continuarea unor înlesniri fiscale pentru afaceri care urmau sa expire.

„Legea se numește ajutor legat de Covid dar majoritatea prevederilor din ea nu au nici o legătură cu Covid” a declarat Trump într-o postare video. Trump a cerut ca ajutorul individual să fie mărit de la 600 la 2 mii de dolari. Lidera democrată a Camerei Reprezentaților, Nancy Pelosi a salutat intervenția președintelui, care coincide cu poziția inițială a democraților dar nu este deloc sigur că ar fi dispusă să readucă legea în Congres pentru o renegociere.

Legea a fost trecută cu o majoritate suficient de mare pentru a depăși orice veto prezidențial.

Pe de altă parte, preşedintele ales, democratul Joe Biden a anunţat marţi că va cere anul viitor Congresului să voteze un nou plan de susţinere a economiei americane, puternic afectată de pandemia de COVID -19.

În cadrul unei conferinţe de presă, Biden a estimat că planul de 900 de miliarde de dolari votat luni de parlamentari este numai „un prim pas''.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG