Linkuri accesibilitate

Președintele Trump s-ar pregăti să o nominalizeze pe judecătoarea Amy Coney Barrett la Curea Supremă din SUA


Clădirea Curții Supreme din SUA

Presa americană relatează că președintele Donald Trump se pregătește să o nominalizeze, sâmbătă, pe judecătoarea conservatoare Amy Coney Barrett în calitatea de membră a Curții Supreme din Statele Unite pentru a încerca să obțină confirmarea ei în funcție înainte de alegerile prezidențiale din 3 noiembrie.

Nominalizarea urmează să aibă loc la numai puțin peste o săptămână de la moartea judecătoarei liberale Ruth Bader Ginsburg, o figură legendară a luptei împotriva discriminării pe criterii de gen în Statele Unite, care a decedat pe 18 septembrie, la vârsta de 87 de ani. Trump și majoritatea republicană din Senat se grăbesc să numească o judecătoare care va extinde la șase din nouă membri majoritatea conservatoare de la Curtea Supremă va consolida pentru mult timp înainte acest avantaj al oponenților avorturilor și altor idei liberale.

Democrații în frunte cu Joe Biden, contracandidatul lui Trump la prezidențiale, spun că nominalizarea trebuie amânată și făcută de cel care va învinge la alegerile din noiembrie, pentru a reflecta mai adecvat preferințele actuale ale societății americane.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG