Linkuri accesibilitate

Volodimir Zelenski a promis că Ucraina nu va renunța să lupte contra Rusiei


Militari ucraineni pe o șosea din regiunea Donețk, 10 iulie 2022.
Militari ucraineni pe o șosea din regiunea Donețk, 10 iulie 2022.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a promis că Ucraina nu va renunța să lupte contra Rusiei. „Vom apăra ce e al nostru”, a scris într-un mesaj postat pe Telegram pe 24 iulie, zi în care se împlinesc cinci luni de la începutul invaziei neprovocate a Ucrainei de către Rusia, pe 24 februarie.

„Vom învinge. (…) Războiul nu a rupt Ucraina și nici nu o va rupe”, a adăugat liderul de la Kiev, care a repetat totodată apelurile către comunitatea internaționale ca să pună la dispoziție Ucrainei armamentul de care țara sa are nevoie pentru a respinge atacurile Rusiei și pentru a recucerii teritoriile ocupate de Moscova.

Mii de ucraineni au fost uciși și alte câteva milioane au fost strămutați de la începerea a ceea ce Kremlinul susține că este „o operațiune militară specială în Ucraina.

Zelenski a subliniat că războiul din ultimele cinci luni este o continuare a atacului rusesc inițial de acum opt ani, când Moscova a anexat ilegal peninsula ucraineană de al Marea Neagră și a întreținut conflictul separatist din estul Ucrainei

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG