Linkuri accesibilitate

Precizări de la Poliție în legătură cu evenimentele de duminică, din Chișinău


Pentru că duminică în Chișinău vor avea loc mai multe evenimente, inclusiv marșuri, întruniri și concerte, poliția îndeamnă oamenii să dea dovadă de respect unul față de altul, să evite altercațiile, iar organizatorii acestor evenimente să respecte legea, informează IPN.

Viorel Cernăuțeanu, șeful Inspectoratului General al Poliției, a declarat la întâlnirea cu presa că polițiștii se vor asigura că evenimentele decurg în condiții pașnice, de siguranță. Șeful IGP a îndemnat persoanele care participă la aceste evenimente să manifeste respect, să evite mesaje care instigă la ură și să fie atenți la bunurile personale, conform IPN. De asemenea, șoferii sunt sfătuiți să evite zonele de aglomerație și să dea dovadă de răbdare.

După doi ani de pauză pandemică, pe străzile capitalei va reveni în ultima zi a săptămânii marșul anual al comunității LGBT+. Primăria a mai spus, încă luni, că nu a semnat autorizația pentru marș, dar, din punct de vedere legal, primarul nu poate interzice evenimentul decât obținând o decizie judecătorească.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG