Linkuri accesibilitate

Pregăteşte cineva vaccinarea?


Vaccinare cu restanțe
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:06:10 0:00

Vaccinare cu restanțe

Conducătorii se ocupă de pregătirea vaccinării sau gândul îi duce spre alegerile parlamentare anticipate?

Pregăteşte cineva vaccinarea?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:53 0:00
Link direct

După dezmăţul cu focuri de artificii din noaptea de Revelion, s-a aşternut o linişte adâncă. A încremenit parcă totul. Dar e timpul să ieşim din hibernare deoarece situaţia e mai mult decât îngrijorătoare şi Covid continuă să omoare zilnic câte 15-20 moldoveni.

Pentru că am senzaţia că suntem lăsaţi în voia sorţii, vreau să-i întreb pe conducătorii moldoveni, în special pe cei din Parlament şi Guvern: „Voi aveţi o strategie de vaccinare pentru RM?” Pe alte meridiane, a început deja vaccinarea, se discută foarte mult diferite aspecte ale acesteia, discută medicii, pacienţii şi cinovnicii. Bunăoară, în România, primarul din Cluj (împreună cu alții) se plânge că Ministerul Sănătăţii le-a trasat sarcina să organizeze puncte de vaccinare, dar nu le-a dat bani. Dar la noi ce se întâmplă?

De ce nu vedem zilnic un responsabil care să ne explice strategia de vaccinare a conducătorilor moldoveni? Unde-i omul care să ne spună ce fac conducătorii pentru a aduce vaccinurile, pentru a le stoca undeva? Avem suficiente frigidere? Când vor veni vaccinurile? Ce fel de vaccinuri vor veni? Cum se va face vaccinarea? Vor exista anumite locuri spre care vor trebui să vină oamenii? Sau vaccinurile vor ajunge prin raioane? Ce fel de infrastructură se pregăteşte? Ce se va face cu vaccinurile scoase din frigidere dacă nu vor fi solicitate? Conducătorii se ocupă de pregătirea vaccinării sau gândul îi duce spre alegerile parlamentare anticipate?

Repet, mă tem că suntem lăsaţi în voia sorţii. Asta nu ar fi o mare surpriză după ce am văzut aici timp de 30 de ani. RM-ul nu e o ţară foarte mare şi, dacă îi scoatem din ecuaţie pe copii şi pe cei care ignoră virusul, nu ar fi nevoie de doze uriaşe de vaccin. Dar trebuie cineva să se ocupe de această problemă. E limpede că suntem în întârziere, dar dacă tărăgănarea va fi prea lungă, putem să ajungem la un colaps. Oamenii au obosit să trăiască ca într-o cetate asediată, iar înrăutăţirea situaţiei epidemiologice şi creşterea numărului infectaţilor şi morţilor poate distruge definitiv economia.

Aduceţi vaccinuri, conducătorilor! Mulţi dintre noi sunt gata să plătească pentru vaccin. Şi mulţi patroni, sunt convins, vor plăti ca să-şi vaccineze angajaţii. Faceţi ceva, pentru asta vă plătesc contribuabilii! Nu pentru promisiuni sterile.

XS
SM
MD
LG