Linkuri accesibilitate

Pregătiri pentru summit-ul din 1 iunie | Poliția a simulat întâmpinarea și escortarea delegațiilor străine  


Pe parcursul lunii mai, autoritățile vor organiza mai multe exerciții și antrenamente pentru a se pregăti de summit-ul de pe 1 iunie
Pe parcursul lunii mai, autoritățile vor organiza mai multe exerciții și antrenamente pentru a se pregăti de summit-ul de pe 1 iunie

Polițiștii din R. Moldova au efectuat miercuri, 3 mai, exerciții tactice de simulare în contextul pregătirilor pentru summit-ul Comunității Politice Europene, care va avea loc pe 1 iunie la vinăria Castel Mimi din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi.

Aplicațiile au început la ora 9:00, în sectoarele Botanica și Centru ale capitalei. Potrivit scenariului, coloanele cu autoturismele poliției au întâlnit la Aeroportul Internațional Chișinău delegațiile străine care veneau la eveniment și le-au însoțit până la Castel Mimi sau spre centrul orașului, acolo unde ar urma să fie cazați invitații.

De asemenea, mai mulți polițiști au dirijat traficul pentru ca aceste coloane de mașini să treacă fără impedimente, șoferii și pietonii fiind nevoiți să aștepte circa 20 de minute la semafoare.

„Traficul s-a desfășurat cu întârzieri minore, fără blocaje. Transportul public a circulat cu ușoare devieri de la itinerarul prestabilit, cu reluarea programului în capitală în doar 20 minute. Mașinile cu regim prioritar de circulație au avut coridor verde pentru intervenții”, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

MAI a explicat că astfel de exerciții sunt anunțate doar cu puțin timp înainte ca acestea să aibă loc, din motive de securitate. Pe parcursul lunii mai, instituțiile din domeniul securității naționale vor organiza și alte antrenamente pentru a se pregăti de summit.

Zilele acestea, au loc exerciții comune ale polițiștilor din R. Moldova și Polonia, în același context. Un elicopter Black Hawk al trupelor de intervenție din Polonia survolează capitala și împrejurimile acesteia.

La summit-ul Comunității Politice Europene din 1 iunie sunt așteptați peste 50 lideri europeni. Primarul Chișinăului, Ion Ceban, declara anterior că în capitală ar urma să fie cazate 2.500 de persoane care vor veni la eveniment.

  • 16x9 Image

    Virginia Nica

    Sunt parte a echipei Europei Libere Moldova din august 2022 și realizez materiale scrise, audio și video despre economie și, în mod special, despre agricultură. După ce am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării a Universității de Stat din Moldova în 2005, am activat în mai multe redacții de presă tipărită și online.

XS
SM
MD
LG