Linkuri accesibilitate

Premieri: CC va examina vineri desemnarea lui Igor Grosu. Vladimir Golovatiuc, noul candidat al majorității


Curtea Constituțională, drapelul UE, drapelul Republicii Moldova, drapelul Curții Constituționale, Chișinău 2020.

Curtea Constituțională a anunțat că va examina vineri, 19 martie, sesizarea PSRM privind desemnarea de către președintele Maia Sandu a președintelui interimar al PAS, Igor Grosu, la funcția de premier. În primul rând, Curtea va decide dacă sesizarea este „admisibilă”. Partidul Socialiștilor a contesta miercuri 17 martie decretul președintei Maia Sandu privind desemnarea lui Igor Grosu la funcția de premier, considerând că au fost comise mai multe abateri de procedură.

Pe de altă parte, noua majoritate parlamentară, formată din Partidul Socialiștilor și gruparea Pentru Moldova din jurul Partidul Șor a venit cu o contrapropunere la funcția de premier, în persoana lui Vladimir Golovatiuc, ambasadorul Republicii Moldova în Rusia. Marți, fosta candidată a majorității, Mariana Durleșteanu s-a retras.

Informația privind candidatura lui Golovatiuc se găsește în documentul referitor la crearea majorității parlamentare, care a fost semnat de 53 deputați. Acesta a fost publicat de postul de televiziune TV6, afiliat Partidului ȘOR, pe 18 martie, relatează Newsmaker.md.

Documentul a fost semnat de 53 de deputați ai Partidului Socialiștilor, ai Platformei parlamentare „Pentru Moldova”, din care fac parte Partidul ȘOR și deputații neafiliați care au părăsit „Pro Moldova”, precum și de deputații neafiliați care au părăsit Partidul Democrat, Vladimir Andronache și Eugen Nichiforciuc.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG