Linkuri accesibilitate

Premierii Moldovei și Ucrainei discută problema tranzitului de gaze


Premierul Ucrainei, Oleksiy Honcharuk
Premierul Ucrainei, Oleksiy Honcharuk

Premierul Ion Chicu a avut o întrevedere joi cu omologul ucrainean Oleksiy Honcharuk, informează un comunicat al guvernului.

Chicu este însoțit de vicepremierul pentru reintegrare, Alexandru Flenchea, ministrul de externe, Aureliu Ciocoi, ministrul economiei, Anatol Usatîi și alți oficiali. Potrivit guvernului de la Chișinău, s-a discutat în special despre tranzitul de gaze rusești prin Ucraina și problemele de alimentare ale R.Moldova dacă acest tranzit încetează pe 1 ianuarie 2020.

S-a discutat și despre : consolidarea securității în regiune, inclusiv susținerea reciprocă în reglementarea conflictelor existente pe teritoriul ambelor state, liberalizarea transportului auto și aerian, extinderea controlului unic la frontiera comună prin implementarea mecanismului la puncte noi de trecere, măsurile antidumping impuse de guvernul Ucrainei pentru un set de produse, care afectează producătorii moldoveni și altele.

Premierii au decis să organizeze curând o ședință a co-președinților Comisiei interguvernamentale moldo-ucrainene pentru cooperare economică .

XS
SM
MD
LG