Linkuri accesibilitate

Premierul Canadei îndeamnă țările occidentale să fie unite în disputele comerciale cu China


Justin Trudeau

Premierul Canadei, Justin Trudeau, a declarat ieri că liderii comuniști ai Chinei au „jucat inteligent” țările occidentale una împotriva celeilalte, când concurează pentru accesul la piața Chinei și a i-a îndemnat pe liderii occidentali să fie uniți pentru a preveni divizarea lor. Prim-ministrul canadian a spus că atunci când țările occidentale concurează pentru acces pe piețele Chinei comuniste, aceasta permite Beijingului să dicteze termenii colaborării și să pună astfel statele occidentale în competiție.

„Suntem în competiție şi China, din când în când, foarte inteligent ne joacă pe unul împotriva celuilalt în stilul competitiv al pieței deschise”, a spus premierul într-un interviu pentru televiziunea Global. „Trebuie să facem o treabă mai bună colaborând şi fiind puternici, astfel încât China să nu ne speculeze şi să nu ne instige pe unul împotriva celuilalt”.

Relațiile dintre Canada și China au fost reci de la detenția în 2018 în Canada a unui director al companiei Huawei pe baza unui mandat de extrădare american. China a reținut doi canadieni la scurt timp după aceea, o mișcare pe care Canada a considerat-o ca represalii. Cei doi canadieni au fost eliberați. La începutul acestei luni, Canada a anunțat că se va alătura Statelor Unite și altor aliați într-un boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice de la Beijing din cauza nerespectării de către China comunistă a drepturilor omului.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG