Linkuri accesibilitate

Premierul desemnat, Igor Grosu, a depus la parlament programul de guvernare și lista miniștrilor


Premierul desemnat Igor Grosu în studioul Europei Libere de la Chișinău

Premierul desemnat, Igor Grosu, a depus la parlament programul de guvernare și lista miniștrilor pentru care le va cere deputaților votul de învestitură. În anunțul făcut pe Facebook, Grosu, liderul partidului pro-prezidențial PAS, spune că obiective sale sunt „gestionarea crizei economice și pandemice, curățarea instituțiilor statului de oameni corupți și organizarea alegerilor (parlamentare n.n.) anticipate”.

Formată în cea mai mare parte din membri ai PAS și consilieri ai președintei Maia Sandu, echipa guvernamentală este aproape similară cu cea prezentată parlamentului luna trecută de fosta candidată la funcția de premier, Natalia Gavriliță, propusă acum ca ministră a Finanțelor. Spre deosebire de Gavriliță, care a cerut deputaților să nu sprijine învestirea guvernul său pentru a putea provoca de urgență alegeri parlamentare anticipate, Grosu spune că vrea să câștige votul pentru un nou guvern.

Premierul desemnat poartă marți discuții cu deputații, dar niciun alt grup parlamentar în afară de cel al PAS nu a spus deocamdată dacă va sprijini un guvern Grosu.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG