Linkuri accesibilitate

Premierul Ion Chicu îndeamnă oamenii să poarte măști


Premierul Ion Chicu
Premierul Ion Chicu

Premierul Ion Chicu a făcut apel la moldoveni să poarte măști ca să combată răspândirea pandemiei de COVID-19 și să nu mai politizeze acest efort. „Trebuie să ne unim eforturile”, a insistat Chicu, după ședința săptămânală cu șeful statului și cu președinta parlamentului, luni.

Apelul vine după ce în capitală a devenit obligatoriu portului măștii și pe stradă, apărând și prima contestare în instanță a acestei măsuri. Autorii ei, niște avocați, susțin că măsura încalcă dreptul cetățenilor la liberă circulație și la viața privată, și nici nu ar fi eficientă din punct de vedere sanitar.

Comisia extraordinară de sănătate publică a municipiului Chișinău a emis pe 20 noiembrie o hotărâre prin care purtarea măștilor de protecție a devenit obligatorie în toate spațiile publice deschise, pe întreg teritoriul municipiului, pentru toate categoriile de persoane. De asemenea, măsura de protecție prin acoperirea nasului și gurii rămâne valabilă pentru spațiile închise, inclusiv în transportul public. Masca trebuie să acopere gura și nasul.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG