Linkuri accesibilitate

Premierul Israelului: campania împotriva militanților palestinieni va „continua atât cât este necesar”


Premierul israelian Benjamin Netanyahu a spus că actuala campanie împotriva militanților palestinieni va „continua atât cât este necesar”, în ciuda apelurilor la calm ale Washingtonului și Națiunilor Unite. El a lansat avertismentul după o serie de lovituri aeriene israeliene având ca ținte oficiali de rang înalt și comandanți ai Hamas, gruparea extremistă care controlează Gaza.

Bombardamentele israeliene au distrus și o clădire cu multe etaje care găzduia redacțiile unor instituții de presă internaționale. Autoritățile medicale palestiniene spun că 145 de oameni inclusiv femei și copii au fost uciși în Gaza de pe 10 mai, când au erupt ostilitățile. Militanții Hamas au lansat asupra Israelului mii de rachete, majoritatea căzând în zone nepopulate sau fiind nimicite de apărarea antiaeriană israeliană.

Israelul a înregistrat 10 victime. Pe 15 mai, președintele american Joe Biden a discutat la telefon despre nevoia aplanării luptelor cu Netanyahu și cu președintele palestinian Mahmoud Abbas. În mai multe orașe europene și americane au avut loc proteste în semn de solidaritate cu palestinienii.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG