Linkuri accesibilitate

Premierul Maia Sandu va ține un discurs în plenul Parlamentului


19 septembrie 2019

Premierul Maia Sandu vorbește vineri în plenul parlamentului, după ce miecuri a anunțat că angajează răspunderea guvernului pentru moddificarea legii procuraturii, în sensul că preselecția candidaților la funcția de procurer general va fi făcut de premier.

Înainte de ședința plenară, prima din ultimele trei săptămâni, la Parlament are loc o întîlnire între membrii fracțiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor, premierul Maia Sandu și membrii partenerului de guvernare, Blocul ACUM.

Joi, 7 noiembrie, după ședința fracțiunii PSRM, președintele R. Moldova, Igor Dodon și președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi au declarat că „trebuie de păstrat cu orice preț actuala coaliție”.

Președintele Igor Dodon și premierulu Maia Sandu s-au întâlnit joi, separat și cum mai mulți ambasadori acreditați la Chișinău. Premierul a declarat că acești și-au exprimat sprijinul pentru eforturile guvernului de a reforma justiția, chiar dacă nu direct sprijinul pentru modificarea la legea procuraturii pentru care premierul și-a asumat responsabilitatea.

Preleședintele Dodon, pe de altă parte, a scris pe pagina sa de Facebook că la discuția cu ambasadorii a reafirmat „susținerea în continuare a Guvernului și a majorității parlamentare cu condiția ca acțiunile unor forțe și persoane politice să nu depășească limitele normelor constituționale”.

XS
SM
MD
LG