Linkuri accesibilitate

Premierul Natalia Gavrilița participă la summit-ul virtual al CSI


Natalia Gavrilița (arhivă)
Natalia Gavrilița (arhivă)

Prim-ministra Natalia Gavrilița le-a spus liderilor din fostele republici sovietice la o ședința online a Consiliului șefilor de state din CSI că noua putere de la Chișinău are o „politică externă echilibrată” și vede în Comunitate un „forum” pentru promovarea comerțului pe „principii de egalitate și în condiții reciproc avantajoase”.

Potrivit discursului publicat pe site-ul guvernului, Gavrilița i-a salutat și în numele președintei Maia Sandu pe liderii din CSI, între care cel rus Vladimir Putin și cel belarus Aleksandr Lukașenka.

Președinția moldoveană nu a spus de ce șefa statului nu a participat la evenimentul care are loc pe fundalul unei crize a gazelor. La Începutul lunii, concernul rus de stat Gazprom a redus substanțial livrările pentru consumatorii moldoveni pe perioada negocierii unui nou contract cu Moldovagaz.

Prim-ministra Gavrilița a spus la convorbirile CSI că Republica Moldova este interesată într-o „cooperare eficientă în sectorul energetic și mizează pe soluționarea cât mai rapidă a problemei aprovizionării cu gaze naturale a țării noastre”.

XS
SM
MD
LG