Linkuri accesibilitate

Premierul Rusiei contaminat cu noul coronavirus


Premierul rus Mihail Mișustin la videoconferința din 30 aprilie 2020.
Premierul rus Mihail Mișustin la videoconferința din 30 aprilie 2020.

Premierul rus Mihail Mișustin a fost diagnosticat cu coronavirus.

Anunțul a fost făcut chiar de el, joi, în timpul unei întâlniri video cu președintele rus Vladimir Putin, difuzate joi pe canalul național de televizine. Mișustin, 54 de ani, care a fost numit premier în ianuarie, a jucat un rol important în coordonarea răspunsului dat de Rusia pandemiei de coronavirus.

Aflat în autoizolare, Mișustin s-a retras temporar din activitate iar președintele Putin a semnat, deja, decretul de numire a prim-vicepremierului Andrei Belușov în funcția de prim-ministru interimar.

Toți cei care au avut contact față în față cu Mișustin în ultimele săptămâni vor fi izolați și testați pentru coronavirus, le-a declarat reporterilor secretarul său de presă.

Diagnosticul lui Mișustin vine în condițiile în care Rusia a înregistrat până acum peste 100 de mii de cazuri de infectare dar puțin peste o mie de decese legate de COVID-19.

Harta interactivă a răspândirii pandemiei de coronavirus.

Criticii atrag atenția că numărul real de decese trebuie să fie mult mai mare, și aduc ca argument numărul mare de cazuri de pneumonie, care deseori acum este provocată de contaminarea cu noul coronavirus. Primarul Moscovei, orașul cu cele mai multe cazuri oficiale, a declarat că nu crede că orașul a atins punctul culminant al pandemiei. „Nu suntem nici măcar la jumătatea drumului” a avertizat el.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG