Linkuri accesibilitate

Viktor Orbán cere tratative de pace ruso-americane pentru oprirea războiului din Ucraina


Șeful guvernului de la Budapesta vorbind la ediția din acest an a Școlii de vară Bálványos de la Băile Tușnad din România, 23 iușie.

Premierul ungar Viktor Orbán a cerut Statelor Unite și Rusiei să organizeze tratative de pace pentru a pune capăt războiului din Ucraina, și a spus că Kievul nu poate câștiga în fața Moscovei, care e mai puternică.

Vorbind în cadrul ediției din acest an a Școlii de vară Bálványos de la Băile Tușnad din România, Orbán a criticat de asemenea strategia Uniunii Europene de a impune sancțiuni Rusiei din cauza invadării Ucrainei, spunând aceste sancțiuni aduc mai mult pagube blocului pan-european.

„Doar tratativele ruso-americane pot pune pune capăt conflictului, pentru că Rusia vrea garanții de securitate” pe care doar Washingtonul pe poate oferi, a mai șeful guvernului de la Budapesta.

Statele Unite și aliații lor occidentali erau angajați de luni de zile în negocieri intense cu Rusia legate de temerile Kremlinului privind securitatea, când președintele rus a decis să invadeze Ucraina pe 24 februarie, folosind falsul pretext că dorește să-i protejeze pe rusofonii din Donbas.

Naționalist notoriu care a avut dese conflicte cu Uniunea Europeană din cauza modului său autoritar de conduce Ungaria, Viktor Orbán a devenit un ghimpe pentru Uniune după începerea războiului din Ucraina, subminând imaginea unui Occident unit complet împotriva agresiunii Kremlinului din Ucraina.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG