Linkuri accesibilitate

Presa occidentală citează oficiali americani neidentificați care susțin că avionul ucrainean ar fi fost lovit de o rachetă iraniană


Presa occidentală citează oficiali americani neidentificați care susțin că avionul ucrainean de pasageri, prăbușit miercuri în apropiere de Teheran, ar fi fost lovit accidental de o rachetă iraniană. Potrivit agenției Reuters, un oficial american susține că sateliți americani ar fi detectat două rachete lansate cu puțin timp înainte ca avionul ucrainean să se prăbușească.

Toate cele 176 de persoane aflate la bord au murit în accident.

Alte două oficialități americane, citate de presa occidentală, afirmă că Washington-ul crede că avionul a fost lovit accidental de rachetele iraniene.

Vorbind joi cu presa, președintele american Donald Trump a declarat că prăbușirea avionului s-ar putea datora unei greșeli, că a avut mereu „suspiciuni” privind cauzele accidentului. Dar nu a oferit informații care să susțină aceste declarații. „Poate că cineva a făcut o greșeală”, a declarat Trump la Casa Albă.

Ucraina, pe de altă parte, a declarat că investighează patru cauze alternative pentru accident, inclusiv un atac terorist sau lovitura unei rachete, asta după ce autoritățile iraniene afirmaseră că avionul era în flăcări înainte de a se prăbuși. Această informație se bazează pe martori oculari.

O echipă de experți ucraineni se află la locul accidentului pentru a investiga cauzele.

În Ucraina, 9 ianuarie a fost decretată zi de doliu național.

XS
SM
MD
LG