Linkuri accesibilitate

Președintele SUA, Joe Biden, a fost testat pozitiv pentru Covid


Joe Biden urcă în Air Force One, avionul prezidențial american, la Las Vegas, pe 17 iulie.
Joe Biden urcă în Air Force One, avionul prezidențial american, la Las Vegas, pe 17 iulie.

Președintele american, Joe Biden, a fost testat pozitiv pentru COVID-19, a anunțat Casa Albă pe 17 iulie. Informația a fost făcută publică la Las Vegas, unde Biden urma să ia cuvântul la o adunare.

Biden se confruntă cu „simptome ușoare”, a declarat ofițerul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, într-o declarație, menționând că președintele a fost vaccinat și primește medicamente.

„El se va întoarce în Delaware, unde se va autoizola și va continua să-și îndeplinească toate îndatoririle pe deplin, între timp”, a spus Jean-Pierre.

Medicul președintelui, Kevin O'Connor, a făcut o declarație cu mai multe detalii despre starea sa, spunând că Biden are simptome ale căilor respiratorii superioare, împreună cu o „tuse neproductivă” și „stare generală de rău”.

„S-a simțit bine pentru primul său eveniment al zilei, dar având în vedere că nu se simțea mai bine, a fost efectuată testarea pentru COVID-19”, a spus O'Connor.

Medicul a mai spus că președintele nu are febră și a primit o primă doză de medicament antiviral Paxlovid.

Tot miercuri, într-un interviu pe care Joe Biden l-a acordat publicației BET, el spune că va lua în considerare oprirea candidaturii sale pentru realegere dacă va apărea o problemă medicală care îi va îngreuna îndeplinirea îndatoririlor.

Îmbolnăvirea lui Biden vine într-un moment dificil al campaniei electorale pentru prezidențialele din noiembrie.

Tot mai multe voci din Partidul Democrat îi cer să se retragă din cursa prezidențială, după prestația lui slabă la dezbaterea cu contracandidatul său, Donald Trump.

Președintele Biden a avut atunci momente de incoerență sau confuzie. Membrii Partidului Democrat se tem că din cauza vârstei înaintate (81 de ani) Joe Biden nu îl va putea învinge pe Donald Trump sau nu va putea duce la capăt încă un mandat de președinte.

Joe Biden a respins până acum ideea de a se retrage din campania electorală și a spus că este perfect capabil să își îndeplinească îndatoririle de președinte al SUA.

Știre preluată de la Europa Liberă România.

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te

XS
SM
MD
LG