Linkuri accesibilitate

Presiuni polițienești pentru prevenirea protestelor în urma arestării lui Alexei Navalnîi


Activita Siubov Sobol avocata Fundației Anticorupție a lui Alexei Navalnîi
Activita Siubov Sobol avocata Fundației Anticorupție a lui Alexei Navalnîi

Liubov Sobol, avocată a Fundației Anticorupție a lui Alexei Navalnîi, a postat un material video în direct în care arăta că astăzi au venit la ușa ei trei bărbați, dintre care unul era în uniformă de poliție. Acesta s-a prezentat în calitate de ofițer de poliție de district, încercând să îi transmită un avertisment scris de la Procuratura Moscovei despre protestul planificat.

https://www.pscp.tv/w/1nAJELbYaWyGL

Sobol a vorbit cu bărbații printr-o ușă de sticlă, pe care ea a refuzat să o deschidă. De asemenea, a refuzat să accepte scrisoarea, punând sub semnul întrebării legalitatea acesteia.

Sobol i-a cerut unui alt ărbat din grupul celor trei - îmbrăcat în civil și care aparent înregistra conversația pe telefonul său, să-și decline identitatea. Ofițerul de poliție a spus că bărbatul provine din direcția anti-extremism a Ministerului de Interne, cunoscută sub numele de Centrul E.

Sobol le-a spus bărbaților că nici Centrul E nu are nimic de-a face cu Parchetul din Moscova și a repetat că ea consideră întreaga situație drept ilegală.

Curaj împotriva fărădelegilor. Navalnîi a fost arestat
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:05:28 0:00

Secretarul de presă al liderului opoziției Alexei Navalnîi, Kira Yarmîș și Nikolai Liaskin, un angajat al Fundației Anticorupție a lui Navalnîi au anunțat de asemenea, încercări similare ale oficialilor din serviciile de securitate împotriva lor.

Aleksei Navalnîii , cel mai proeminent critic al președintelui Vladimir Putin, a fost reținut la 17 ianuarie și ulterior închis în arest preventiv după ce a sosit în Rusia din Germania, după un tratament îndelungat cauzat de otravirea sa cu un agent Noviciok în luna august.

Navalnîi îl acuză pe Putin că este cel care a ordonat asasinarea sa și a cerut rușilor să „iasă în stradă” pentru a protesta împotriva detenției sale. Susținătorii săi au oamenilor să protesteze la nivel național simbata, 23 ianuarie.

Kremlinul neagă orice rol în otrăvirea lui Navalnîi și autoritățile ruse au început să lanseze avertismente că participarea la mitinguri neaprobate va fi pedepsită.

Roskomnadzor, agenția federala care reglementeaza telecomunicații din Rusia, a cerut astăzi rețelelor de socializare, rețelei chinezești TikTok, să oprească răspândirea postărilor de către utilizatori care solicită tinerilor ruși să participe la adunări publice „ilegale”, precum protestul planificat de la Navalnîi .

Ministrul adjunct de interne, Aleksandr Gorovoi, a avertizat și el că „toate unitățile teritoriale [de poliție] din Rusia se pregătesc să apere ordinea publică în timpul evenimentelor programate sâmbătă, deoarece unii cvasi-politicieni au anunțat evenimente neautorizate în toată țara prin structurile lor. "

XS
SM
MD
LG