Linkuri accesibilitate

Prim-ministrul ucrainean insistă asupra necesității livrării de tancuri de luptă


Cancelarul german Olaf Scholz (dreapta) primindu-l pe prim-ministrul ucrainean Denis Șmihal la Cancelaria din Berlin, 4 septembrie 2022

Premierul ucrainean Denis Șmihal s-a întâlnit cu cancelarul german Olaf Scholz în timpul importantei sale vizite la Berlin și a insistat asupra nevoii de arme suplimentare pentru a face față invaziei pe scară largă a Rusiei, inclusiv asupra livrării de tancuri de luptă puternice Leopard 2 către Ucraina.

„Am discutat despre acest lucru. Am propus chiar și în ce mod Germania poate furniza aceste tancuri Ucrainei", le-a spus Șmihal reporterilor în seara zilei de 4 septembrie. „[Am] discutat toate aspectele legate de tancuri și de alte sisteme militare pentru Ucraina”, a spus el, adăugând că este „optimist” în legătură cu o eventuală livrare a tancurilor.

Scholz și-a exprimat până acum reticența față de trimiterea de tancuri de luptă în Ucraina. Șmihal a vorbit cu reporterii după întâlnirea cu Scholz și după ce a fost primit cu onoruri militare la Cancelaria germană, dar o conferință de presă comună programată a fost anulată de oficialii germani, invocând probleme de programare.

Premierul ucrainean l-a întâlnit mai devreme pe președintele Frank-Walter Steinmeier în prima parte a vizitei sale în capitala germană. Cei doi au discutat despre situația militară din Ucraina, Șmihal pledând pentru sprijin suplimentar în materie de armament.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG