Linkuri accesibilitate

Prima întâlnire Biden - Putin ar putea avea loc în iunie


Președintele american Joe Biden și omologul rus Vladimir Putin.

Preşedintele american Joe Biden a declarat marţi că speră să se întâlnească cu omologul său rus Vladimir Putin în timpul turneului pe care îl va efectua în Europa în luna iunie.
„Sper că da şi cred în asta", a răspuns Joe Biden, întrebat despre un posibil tete-a-tete cu liderul rus.

Biden face prima sa călătorie în străinătate la jumătatea lunii iunie, în Marea Britanie şi Belgia, pentru summit-urile G7 şi NATO, precum şi pentru întrevederi cu lideri ai Uniunii Europene.

Pe fundaul adâncrii tensiunilor din relațiile cu Rusia, la mijlocul lunii aprilie, preşedintele american a propus o întâlnire omologului rus Vladimir Putin într-o terță țară. Moscova s-a arătat interesată de această ofertă dar un răspuns concret a fost tergiversat de șirul de sancţiuni şi contra-sancţiuni pe care America şi Rusia şi le-au impus reciproc. La sfârşitul lunii aprilie însă, Kremlinul a asigurat că sunt în curs de examinare „date concrete".


Relaţiile dintre Moscova şi Washington sunt extrem de tensionate -ultimele disensiuni fiind provocate de manevrele militare masive ale Rusiei la granița cu Ucraina, interpretate drept încercare de a intimida Kiev-ul. Statele Unite, ca și partenerii săi occidentali, sunt îngrijorate și de soarta opozantului rus Alexei Navalnîi, condamnat la doia ani și jumătate închisoare.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG