Linkuri accesibilitate

Prima navă care transportă cereale ucrainene a sosit în largul Turciei


Prima navă care transportă cereale ucrainene în cadrul unui acord negociat de ONU pentru reluarea exporturilor de cereale din țara devastată de război a sosit în largul Turciei la sfârșitul zilei de 2 august.

Nava Razoni, înregistrată în Sierra Leone, care a plecat din Odesa spre portul libanez Tripoli la începutul zilei de 1 august, transportând 26 000 de tone de porumb, trebuia inițial să ajungă la Istanbul în prima parte a după-amiezii, dar vremea rea a împiedicat navigația.

Nava Razoni, ancorată în prezent în largul Bosforului, va fi inspectată pe 3 august de o delegație a unui centru comun special de coordonare înființat săptămâna trecută la Istanbul în cadrul acordului de export de cereale și format din oficiali civili și militari din Ucraina, Rusia, Turcia și ONU, a declarat Ministerul turc al Apărării.

În conformitate cu procedura convenită, inspecțiile nu vor avea loc în portul Istanbul propriu-zis, ci pe mare, la gura Bosforului. Kievul spune că cel puțin alte 16 nave de cereale așteaptă să plece din Ucraina. Un coordonator turc de la centrul special comun a declarat că „pregătirile și planificarea” continuă pentru ca alte nave să părăsească porturile ucrainene.

Ucraina a reluat exportul de cereale
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:18 0:00

XS
SM
MD
LG