Linkuri accesibilitate

Primele vaccinuri antigripale au ajuns în Moldova


Vaccinurile antigripale achiziționate din Coreea de Sud.

Republica Moldova a recepționat primul lot de 188.000 de doze de vaccin antigripal, care au fost cumpărate din sursele Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.

Vaccinurile au fost stocate în Depozitul Național de Vaccinuri din cadrul Agenţiei Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP). Potrivit responsabililor din cadrul ANSP, până la sfârșitul lunii, acestea vor fi distribuite în centrele de sănătate publică din țară, iar de la începutul lui noiembrie, vor fi disponibile pentru vaccinarea lucrătorilor medicali, persoanelor cu mai multe maladii asociate și copiilor de la 6 luni. De asemenea, vor fi vaccinați angajații din structurile de forță și asistenții sociali.

Vaccinurile au fost aduse din Coreea de Sud și, potrivit ANSP, corespund recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății pentru utilizare în emisfera de nord. În țară urmează să ajungă alte 30.000 de doze de vaccin, donate de SUA.

ANSP amintește că vaccinarea este cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă. Ca și în sezonul precedent, specialiștii recomandă vaccinarea concomitentă împotriva gripei și a infecției COVID-19.

În sezonul 2021-2022, în Moldova au fost înregistrate 337 de cazuri de gripă, în timp ce în sezonul precedent nu fusese detectat niciun caz. De asemenea, în ultimii 2 ani, nu s-a înregistrat niciun deces cauzat de gripă.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG