Linkuri accesibilitate

Primii militari americani, forțe suplimentare, au sosit în Polonia


5 februarie 2022, aeroportul Rzeszow-Jasionka din sud-estul Poloniei, aproape de granița cu Ucraina
5 februarie 2022, aeroportul Rzeszow-Jasionka din sud-estul Poloniei, aproape de granița cu Ucraina

Primele trupe americane care întăresc aliații NATO din Europa de Est în contextul masării a peste 100 de mii de militari ruși la granițele Ucrainei au ajuns sâmbătă, 5 februarie, la o bază militară din sud-estul Poloniei, a declarat un purtător de cuvânt al armatei poloneze.

Washingtonul a anunțat săptămâna trecută că va trimite aproape 3.000 de militari suplimentari în Polonia și România pentru a proteja țările est-europene de o potențială escaladare a crizei din Ucraina.

Potrivit purtătorulului de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, aceste trupe suplimentare presupun circa 2 mii de militari care vor veni din Statele Unite în Polonia și Germania. Suplimentar, în România vor fi trimiși, din Germania, o mie de militari.

Aproximativ 1.700 de parașutiști din Divizia 82 Aeropurtată vor fi dislocați din Fort Bragg, Carolina de Nord, în Polonia, „în următoarele zile”, au spus surse din Armata americană.

„Este o forță concepută pentru a descuraja agresiunea și a îmbunătăți capacitățile noastre defensive în statele aliate din prima linie”, a mai spus John Kirby.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG