Linkuri accesibilitate

Primul proiect de lege depus în parlament ține de combaterea corupției


În noul Parlament, dominat de partidul pro-prezidențial PAS, a fost înregistrată prima inițiativă legislativă, una legată de combaterea corupției.

Potrivit IPN, este vorba despre un proiect care vizează îmbunătățirea modului de verificare a averilor și intereselor de către Autoritatea Națională de Integritate (ANI). Președinta Comisiei juridice, numiri și imunități, Olesea Stamate, a informat că proiectul prevede mai multe modificări care vor consolida activitatea ANI: introducerea declarării bunurilor la valoarea reală, clarificarea rolului și competențelor inspectorilor de integritate, ale conducerii ANI și ale Consiliului de Integritate, posibilitatea aplicării unui avertisment (în locul eliberării din funcție), însă doar atunci când este vorba de un conflict de interese minor, precum și alte modificări importante.

Săptămâna trecută, proiectul semnat de 19 deputați a fost supus consultărilor publice, a mai informat sursa citată. PAS a câștigat alegerile de la 11 iulie, ca și președinta Maia Sandu pe cele din toamnă, cu un mesaj anti-corupție.

XS
SM
MD
LG