Linkuri accesibilitate

Prințesa de Wales a anunțat că are cancer și face chimioterapie


Catherine, Prințesa de Wales, imagine dintr-un videoclip distribuit la 22 martie 2024, în care anunță că urmează chimioterapia preventivă după ce s-a descoperit că are cancer în urma intervenției chirurgicale abdominale din ianuarie.
Catherine, Prințesa de Wales, imagine dintr-un videoclip distribuit la 22 martie 2024, în care anunță că urmează chimioterapia preventivă după ce s-a descoperit că are cancer în urma intervenției chirurgicale abdominale din ianuarie.

Prințesa de Wales a anunțat vineri că are cancer, în stadiu incipient, și că face tratament.

Într-o declarație video, Catherine spune că a fost un „șoc uriaș” după „câteva luni incredibil de grele”, transmite BBC.

Dar ea a transmis un mesaj pozitiv, spunând: „Sunt bine și devin mai puternică pe zi ce trece”.

Detaliile despre cancer nu au fost dezvăluite, dar Palatul Kensington spune că este încrezător că Prințesa se va recupera complet.

Prințesa a spus că atunci când a fost operată la abdomen în ianuarie, nu știa că ar avea cancer.

„Totuși, testele efectuate după operație au constatat că aveam cancer. Prin urmare, echipa mea medicală m-a sfătuit să urmez o ședință de chimioterapie preventivă și sunt acum în fazele incipiente ale acestui tratament”, a spus prințesa.

Ea a spus că se gândește la toți cei care au fost afectați de cancer, adăugând: „Pentru toți cei care se confruntă cu această boală, sub orice formă, vă rugăm să nu vă pierdeți credința sau speranța. Nu sunteți singuri”.

Catherine a spus că recuperarea după operația ei din ianuarie, pentru o afecțiune care nu a fost dezvăluită, a durat și că prioritatea ei este acum să-și liniștească familia.

„William și cu mine am făcut tot ce ne stă în putință pentru a procesa și gestiona acest lucru în privat, de dragul tinerei noastre familii.”

Prințesa a adăugat: „Ne-a luat timp să le explicăm totul lui George, Charlotte și Louis (copiii cuplului princiar - n.r.) într-un mod potrivit pentru ei și să-i asigurăm că voi fi bine”.

Ea a spus că familia are acum nevoie de „un pic de timp, spațiu și intimitate”.

Nu este de așteptat ca Prințesa de Wales și Prințul William să apară cu Familia Regală în Duminica Paștelui, scrie BBC, și nu va exista prea devreme o revenire la sarcinile oficiale ale prințesei.

Palatul a mai spus că absența bruscă a Prințului William de la o slujbă comemorativă la sfârșitul lunii februarie a fost din cauza descoperirii diagnosticului de cancer al lui Catherine.

În declarația sa video, prințesa a vorbit despre sprijinul primit din partea familiei. „A-l avea pe William lângă mine este și o mare sursă de confort și liniște. La fel ca și dragostea, sprijinul și bunătatea care au fost arătate de mulți dintre voi. Înseamnă atât de mult pentru noi doi."

Regele Charles al Marii Britanii s-a declarat mândru de prinţesa de Wales, Kate, pentru curajul de a vorbi despre tratamentul său, după ce s-a descoperit prezenţa cancerului în urma recentei sale operaţii, a anunţat vineri Palatul Buckingham, potrivit Reuters.

Charles este „atât de mândru de Catherine pentru curajul ei de a vorbi aşa cum a făcut-o" şi „a rămas în legătură strânsă cu iubita lui noră pe parcursul ultimelor săptămâni", după ce au petrecut timp împreună în spital, a declarat un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham.

Charles şi soţia sa Camilla „vor continua să ofere dragostea şi sprijinul lor întregii familii în această perioadă dificilă", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Palatul Kensington a declarat că videoclipul prințesei a fost filmat miercuri de BBC Studios, filiala de producție a BBC.

Într-o declarație, BBC News a transmis că „Împreună cu alte mass-media, BBC News a fost informată de Palatul Kensington cu privire la anunț în această după-amiază”.

Prim-ministrul Rishi Sunak a declarat că Catherine a dat dovadă de „un curaj extraordinar” cu declarația ei, urându-i „însănătoșire grabnică”.

El a spus: „În ultimele săptămâni, ea a fost supusă unui control intens și a fost tratată în mod nedrept de anumite secțiuni ale mass-media din întreaga lume și de pe rețelele de socializare.

„Când vine vorba de chestiuni de sănătate, ca toți ceilalți, trebuie să i se acorde intimitate pentru a se concentra asupra tratamentului ei și a fi alături de familia ei iubitoare.”

Articol preluat de la Europa Liberă România.
XS
SM
MD
LG