Linkuri accesibilitate

Procesul lui Hunter Biden se complică, după contestarea acordului dintre avocați și procurori


Hunter Biden, fiul președintelui Joe Biden
Hunter Biden, fiul președintelui Joe Biden

Procesul fiului președintelui Biden, Hunter Biden nu s-a derulat cum se anticipa.

Procurorii și avocații lui Biden au prezentat inițial opinii diferite cu privire la acordul la care se ajunsese, iar, în consecintă, judecătoarea s-a opus apoi aprobării înțelegerii prealabile.

Procesul lui Hunter Biden se complică, după contestarea acordului dintre avocați și procurori
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:59 0:00
Link direct

După ce a solicitat amănunte de la ambele părți cu privire la acord, judecătoarea Maryellen Noreika de la Curtea Federală Districtuală a Statelor Unite a suspendat audierea, astfel încât cele două părți să poată ajusta și clarifica înțelegerea - potrivit căreia fiul președintelui intenționa să se declare vinovat pentru două infracțiuni fiscale minore și, probabil, să evite pedeapsa în cazul acuzației de posesie ilegală de armă.

La sfârșitul audierii, care a durat trei ore, Biden s-a declarat în cele din urmă nevinovat cu privire la cele trei acuzații, iar judecătoarea a amânat ulterioarele proceduri, probabil pentru o lună sau chiar mai mult. Acordul nu a fost anulat însă procurorii federali și avocații lui Biden vor trebui acum să satisfacă solicitările judecătoarei Noreika cu privire la aspectele tehnice ale acordului și rolul ei în aplicarea unui acord de amânare a procesului, potrivit căruia Biden ar evita închisoarea pentru acuzația de posesie ilegală de armă dacă nu folosește droguri timp de doi ani și nu încalcă alte legi.

Dacă judecătoarea aprobă în cele din urmă acel acord, Biden va putea retrage plângerile de nevinovăție depuse miercuri și înlocui cu recunoașterea vinovăției, cu privire la acuzațiile fiscale, iar procurorii vor amâna procesul pentru acuzația de posesie ilegală de armă.

Biden se confruntă cu acuzații penale federale pentru nedeclararea și neplata intenționată a impozitelor pe venit în anii 2017 și 2018, precum și pentru deținerea unei arme în 2018 - într-un moment în care a recunoscut că consuma în mod regulat cocaină. Legea federală interzice posesia de arme de foc pentru consumatorii de droguri.

Avocații lui Biden și procurorii federali au ajuns la acord după o investigație de aproape cinci ani, coordonată de procurorul federal David Weiss, numit de fostul președinte Donald Trump. Acum, soarta lui Hunter Biden stă în mâinile judecătoarei Noreika, care trebuie să decidă dacă acordul va fi aprobat sau modificat înainte ca procesul să continue.

Dacă pe plan legal investigația lui Weiss nu a confirmat alegații grave de corupție, care-l vizau pe Hunter Biden și încercau să îl implice și pe președintele Biden, pe plan politic, republicanii care dețin acum controlul Camerei Reprezentanților continuă să privească cazul Hunter Biden ca un argument serios că Joe Biden și fiul său ar fi comis fărădelegi, condamnabile penal și politic.

XS
SM
MD
LG