Linkuri accesibilitate

Procuratura anticorupție a confiscat telefonul mobil al contabilei PSRM


Procuratura anticorupţie a anunțat că în urma percheziţiilor făcute pe 20 august la domiciliul și în automobilul contabilei PSRM, acesteia i-au fost confiscate telefonul mobil, alte dispozitive electronice și documente.

Procuratura spune într-un comunicat că în telefonul mobil au fost găsite conversații referitoare la finanțarea PSRM, pe care învinuita le-a avut cu alte persoane prin SMS și prin diverse aplicații online.

Potrivit comunicatului citat, contabila PSRM e cercetată în stare de libertate, având interdicție de a părăsi localitatea de domiciliu și de a comunica sau interacționa direct sau indirect cu persoanele implicate în această cauză penală.

Ceva mai devreme, Procuratura anticorupție de la Chișinău a făcut cunoscut că persoana în cauză e „învinuită de complicitate împreună cu fostul șef de stat și alte persoane de acceptarea finanțării partidului politic PSRM din partea grupului criminal creat și condus de Plahotniuc Vladimir”.

Contabila e învinuită și de falsificarea rapoartelor de gestiune financiară a PSRM pentru anii 2018 și 2019, falsificare de documente oficiale și de participarea la spălarea de bani „de către un grup criminal organizat”.

Partidul Socialiștilor a condamnat perchezițiile la domiciliul contabilei partidului, spunând că e vorba despre „metode murdare utilizate de sistemul represiv al guvernării împotriva opoziției”.

Reamintim că Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a prelungit cu încă 30 de zile arestul la domiciliu al fostului președinte Igor Dodon, învinuit de mai multe încălcări ale legii, între care corupție și trădare de patrie. Dodon, care pledează nevinovat, a anunțat prin avocații săi că va contesta decizia, pe care o consideră neîntemeiată.

Procurorii ceruseră prelungirea arestului la domiciliu motivând că există în continuare riscul ingerinței în actul de urmărire penală, al distrugerii de probe și al influențării de martori din partea fostului președinte.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG