Linkuri accesibilitate

Procuratura Anticorupție cercetează garanțiile de stat date băncilor devalizate


Moldova - Viorel Morari, prosecutor, Chisinau

Procuratura Anticorupție examinează legalitatea acordării garanțiilor de stat pentru cele trei bănci devalizate, în cadrul unui dosar penal legat de furtul miliardului. Într-un interviu la TV8, șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, temporar suspendat din funcție, a precizat că sunt cercetate garanțiile de stat acordate în 2014-2015.

„În cadrul dosarului furtului miliardului procurorii investighează intrarea în acționariatul Băncii de Economii, în perioada anului 2011. Întrarea în acționariatul Unibank în 2012, în acționariatul Banca Socială în 2013. Se examinează datoria Băncii de Economii față de Victoriabank în mărime de peste 2 miliarde de lei. P

Privind alocarea garanțiilor de stat în valoare de circa 14 miliarde de lei în noiembrie 2014 și în martie 2015”, a mai spus Viorel Morari.

Cele trei bănci devalizate, Banca de Economii, Unibank și Banca Socială, au beneficiat de garanții de stat acordate de guvern. Astfel, în luna noiembrie 2014, executivul a dispus acordarea sumei de 9,5 miliarde de lei, iar în martie 2015, a sumei de 5,3 miliarde de lei.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG