Linkuri accesibilitate

Procuratura cercetează penal pierderea proprietăților moldovenești din Ucraina


Procuratura moldoveană cercetează, în șase cauze penale pornite, cu o excepție, toate în ultima vreme (2020-2021), modul în care R. Moldova a pierdut de-a lungul anilor importante proprietăți în Ucraina, de la sanatorii la cariere de piatră, dar se pare chiar și un sediu de consulat, cel de la Odesa. Aceste informații au fost furnizate de Procuratură Europei Libere, la o lună după ce fuseseră cerute.

Luna trecută, chestiunea proprietăților pierdute din Ucraina a devenit subiect de discuții în Consiliul Suprem de Securitate de la Președinție, iar deputatul platformei DA, Alexandru Slusari, invitat cu un raport în acea reuniune a CSS, ne-a spus ulterior într-un interviu că pierderile s-ar explica prin delapidări, comise de și în folosul unor instituții, dar și a unui controversat deputat moldovean, Vladimir Andronache.

Procuratura Generală, pe de altă parte, în răspunsul trimis pe 18 mai Europei Libere, a negat că Vladimir Andronache ar fi vizat de vreo anchetă legată de gestionarea patrimoniului moldovenesc din Ucraina, inclusiv cea cu privire la sediul consulatului din Odesa.

Mai multe: Procuratura a deschis șase anchete penale legate de pierderea unor proprietăți moldovenești din Ucraina

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG