Linkuri accesibilitate

Procuratura din Bulgaria i-a identificat pe cetățenii ruși acuzați de tentativă de asasinat asupra comerciantului de arme Emilian Gebrev


Comerciantul de armament bulgar Emilian Gebrev. 18 ianuarie 2019
Comerciantul de armament bulgar Emilian Gebrev. 18 ianuarie 2019

Procuratura din Bulgaria i-a identificat pe cei trei cetățeni ruși acuzați în ianuarie de tentativă de asasinat, în 2015, asupra comerciantului de arme Emilian Gebrev. Cei trei sunt Serghei Pavlov, Serghei Fedotov și Ghiorghi Gorșkov, despre care se crede că locuiesc la Moscova.

Cu o zi în urmă, vineri 21 februarie, rețeaua de investigație „Bellingcat” anunța pe Twitter că i-a identificat pe cei trei, că ar fi vorba de ofițeri ai serviciului militar rus de informații GRU și că va publica mai multe informații săptămâna viitoare.

Rușii sunt acuzați că au încercat să-i omoare, la Sofia, între 28 aprilie și 4 mai 2015, pe Emilian Gebrev, comerciant de armament bulgar, pe fiul acestuia și pe unul dintre directorii companiei, „folosind mijloace care au pus în pericol multe vieți, în special prin utilizarea unei substanțe organofosfat neidentificate”, declarau procurorii bulgari în ianuarie.

XS
SM
MD
LG