Linkuri accesibilitate

Procuratura Generală din Rusia a cerut Germaniei rezultatele analizelor opozantului Alexei Navalnîi


Alexei Navalnîi a fost internat la spitalul Charite din Berlin pe 23 august.

Procuratura Generală din Rusia a cerut oficial Germaniei sprijin în ancheta privind posibila otrăvire a opozantului Alexei Navalnîi, internat de o săptămână la spitalul Charite din Berlin. Potrivit ziarului „Welt am Sonntag”, cererea a fost confirmată de Ministerul german al Justiției. Moscova a cerut rezultatele analizelor făcute la spitalul Charite și diagnosticul pus de medicii germani care-l tratează pe Navalnîi.

Autoritățile ruse au lăsat de înțeles că pentru moment, ancheta nu a scos la iveală nici un element care să sprijine teza otrăvirii intenționate a politicianului rus. Cu toate acestea, ancheta va fi prelungită până pe 20 septembrie, mai relatează „Welt am Sonntag”.

Navalnîi zbura din Siberia la Moscova, joi, 21 august când i s-a făcut rău în avion. Acesta a aterizat de urgență la Omsk unde Navalnîi a fost internat în comă. Inițial, medicii ruși nu au vrut să permită transferul lui Navalnîi la Berlin, cerută de familie, pe motiv să starea sănătății nu ar fi permis o călătorie atât de lungă. Până la urmă, sâmbătă, 23 august, opozantul rus a fost transferat în Germania, unde se bucură și de protecția specială a poliției, fiind invitatul cancelarei Angela Merkel.

Medicii ruși de la Omsk au diagnosticat o tulburare gravă a metabolismului, afirmând că nu există urme de otravă. Câteva zile mai târziu, medicii de la Berlin au declarat că Navalnîi a suferit o otrăvire gravă dar nu se știe cu ce substanță.

Vezi comentarii

XS
SM
MD
LG