Linkuri accesibilitate

Procuratura Generală anunță percheziții și rețineri într-un dosar ce vizează mai mulți foști deputați


Actualizat: Fostul deputat democrat Sergiu Sîrbu a fost și el reținut pentru 72 de ore, în același dosar de îmbogățire ilicită, în care sunt implicați alți 13 foști deputați. Reținerea lui Sîrbu a fost confirmată de purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale.

* * *

Procuratura Generală (PG) anunță că împreună cu ofițerii Serviciului de Informații și Securitate și cei ai Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale au descins cu percheziții la „mai multe adrese” într-un dosar ce vizează foști deputați.

„Perchezițiile se efectuează în cadrul investigării faptelor de îmbogățire ilicită a 13 ex-deputați în Parlamentul R. Moldova, fiind vizate 47 de bunuri imobile și 13 autoturisme”, se arată în comunicatul PG.

Într-o declarație pentru Radio Europa Liberă, Mariana Cherpec, procuror, responsabilă de relația cu presa în cadrul Procuraturii Generale, a menționat că patru foști deputați au fost reținuți pentru 72 de ore.

Cazurile de îmbogățire ilicită sunt investigate în conexiune cu anchetele penale efectuate de către procurorii anticorupție pe faptul coruperii mai multor deputați pentru părăsirea fracțiunii parlamentare din care făceau parte.

PG mai anunță că cheltuielile ex-deputaților cercetați depășesc veniturile licite ale acestora în unele cazuri cu 350 000 lei, iar în alte cazuri această diferență atinge valoare de circa 4,6 milioane de lei

XS
SM
MD
LG