Linkuri accesibilitate

Fostul deputat Sergiu Sîrbu, învinuit de tentativă de mituire sau „corupere activă”


Sergiu Sîrbu
Sergiu Sîrbu

Unul din fruntașii fostei guvernări a Partidului Democrat este învinuit de tentativă de mituire sau „corupere activă”. Procurorii spun că Sergiu Sîrbu, cunoscut ca juristul democraților, ar fi oferit 100 până la 200 de mii de euro unui deputat ca să iasă din fracțiunea la care era și să voteze legile propuse de PD.

Comunicatul de presă al procuraturii nu dă nici numele lui Sîrbu, identificat doar de presă, nici al deputatului care ar fi fost ținta „coruperii active”. Trecerea de deputați din alte partide în tabăra democraților a fost un fenomen cunoscut al guvernării dominate de Vlad Plahotniuc. Potrivit site-ului Anticorupție.md, însuși Sergiu Sîrbu a ajuns în parlament pe listele comuniștilor, dar a trecut apoi la PD. În februarie 2020, alături de alți cinci colegi din PD, Sergiu Sîrbu a părăsit formațiunea Partidului Democrat și împreună au format o nouă fracțiune în Legislativ – Pro Moldova.

La 23 octombrie 2020, deputatul a anunțat că pleacă și din grupul parlamentar Pro Moldova și rămâne neafiliat politic. Într-o postare pe Facebook, Sîrbu a respins categoric toate acuzațiile. „Mi-am îndeplinit conștiincios obligațiile la locul de muncă, în domeniul la care mă pricep și atât. Nu am comis nici o ilegalitate”, a insistat fostul deputat.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG