Linkuri accesibilitate

Procurorii anticorupție au descins la sediul PSRM


Igor Dodon, reținut de procurorii anticorupție și SIS

Procurorii anticorupție au descins la sediul Partidului Socialiștilor (PSRM), al cărui lider de onoare, fostul președinte Igor Dodon, este cercetat penal într-un dosar sub bănuiala de finanțarea ilegală a unui partid, corupție și trădare de patrie.

„Procurorii anticorupție efectuează, pentru moment, acțiunea procesuală sub formă de ridicare a documentelor la sediul PSRM. Acțiunea de ridicare are loc în contextul efectuării investigațiilor pe dosarul privind finanțarea ilegală a unui partid politic”, a declarat responsabila de comunicare cu mass-media din cadrul Procuraturii Generale, Mariana Cherpec, citată de presa de la Chișinău.

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, respinge acuzațiile și spune că dosarul său ar fi o „comandă politică” a guvernării PAS.

Pe 26 mai, Igor Dodon a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, după ce a fost reținut, pe 24 mai, împreună cu cumnatul său Petru Merineanu, în urma unor ample percheziții la domiciliul său și la alte adrese.

Dodon este bănuit că a acceptat finanțarea partidului său de către o organizație criminală, pentru care riscă cel puțin trei ani de închisoare, e bănuit de corupere pasivă, trădare de patrie, care se pedepsește cu cel puțin 12 ani de detenție și de îmbogățire ilicită, pentru care riscă până la 7 ani de pușcărie.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG