Linkuri accesibilitate

Procurorii au renunțat la învinuirile aduse lui Platon în dosarul fraudei bancare


Procurorii moldoveni au renunțat vineri la învinuirile aduse omului de afaceri Veaceslav Platon, condamnat la închisoare în dosarul fraudei bancare. Potrivit site-ului Anticorupție.md, magistrații urmează într-o altă ședință să pronunțe achitarea. Într-o primă reacție, avocatul lui Platon, Ion Crețu, a spus că „dosarul a fost falsificat în totalitate”, iar vina pentru frauda bancară atribuită clientului său aparține de drept lui Ilan Șor și Vlad Plahotniuc.

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a declarat însă că este „extrem de îngrijorător cât de repede procuratura a renunțat la învinuiri” față de „gruparea” lui Platon, despre care a spus că „reprezintă un pericol pentru securitatea statului”.

Veaceslav Platon a fost eliberat din detenție cu aproape un an în urmă, în urma demersului procurorul general Alexandr Stoianoglo. Platon a fost condamnat în aprilie 2017 la 18 ani de închisoare în dosarul fraudei bancare, iar în decembrie 2017 a mai primit 12 ani de închisoare pentru tentativă de escrocherie – o pedeapsă anulată în apel în 2020.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG