Linkuri accesibilitate

Procurorii din Belarus cer 18 luni de închisoare pentru un cuplu de activiști


Nasta Dașkevici

Procurorul în cazul unui cuplu belarus acuzat că a participat la un eveniment care a perturbat ordinea civilă solicită o pedeapsă de 18 luni de închisoare pentru fiecare acuzat.

Zmițer și Nasta Dașkevici sunt acuzați că au participat la un miting neautorizat în data de 23 august 2020. Ei protestau împotriva rezultatelor oficiale ale scrutinului prezidențial care l-a anunțat câștigător pe conducătorul autoritar Alexandr Lukașenko.

„Marșul eroilor” - zeci de mii continuă să protesteze la Minsk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:37 0:00

Centrul pentru drepturile omului Vyasna (Primăvara) a declarat că tribunalul districtual din Moscova a început procesul celor doi activiști veterani pentru drepturile civile la 11 iulie. Soțul și soția au refuzat să depună mărturii la procesul lor, despre care mulți dintre susținătorii lor și activiști pentru drepturile omului au spus că se bazează pe acuzații inventate.

Zmițer Dașkevici, fostul lider al mișcării de opoziție Malady Front (Frontul Tineretului), în vârstă de 40 de ani, a fost arestat la 23 aprilie după ce poliția i-a percheziționat apartamentul. Soția sa, în vârstă de 31 de ani, care este însărcinată, a fost acuzată ulterior, dar nu a fost arestată.

Conducătorul autoritar al Belarusului, Alexandr Lukașenko, în vârstă de 67 de ani și aflat la putere din 1994, și-a întărit controlul asupra țării de la alegerile din 2020 prin arestarea - uneori violentă - a zeci de mii de persoane care au pus la îndoială rezultatele oficiale ale scrutinului.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG