Linkuri accesibilitate

Procurorii ruși au cerut amendarea lui Alexei Navalnîi cu 950.000 de ruble


Alexei Navalnîi într-o cușcă de sticlă la audierile privind acuzația de calomnie, Moscova 16 februarie 2021.
Alexei Navalnîi într-o cușcă de sticlă la audierile privind acuzația de calomnie, Moscova 16 februarie 2021.

Procurorii ruși au cerut amendarea lui Alexei Navalnîi cu 950.000 de ruble (echivalentul a 13.000 de dolari) pentru că ar fi calomniat un veteran din al Doilea Război Mondial.

Solicitarea a fost făcută la audierea din 16 februarie a unui proces intentat opozantului rus, despe care susținătorii lui Navalnîi spun că e motivat politic. Acesta a fost acuzat de oficialități că a jignit un veteran care apăruse într-un video promoțional comandat de Kremlin. Navalnîi a afirmat că oamenii care apăreau în acest video sînt „lachei corupți și trădători”. Veteranii din al Doilea Război Mondial sînt respectați de majoritatea rușilor și criticile aduse la adresa lor sînt considerate în general inacceptabile.

Judecătorul de la tribunalul districtual Babușinski de la Moscova a amânat procesul pentru 20 februarie. Tot pe 20 februarie este programată judecarea recursului depus de Alexei Navalnîi împotriva condamnării sale la trei ani și jumătate de închisoare pentru încălcarea termenilor de eliberare condiționată, în timp ce era în convalescență în Germania după ce fusese otrăvit cu un agent toxic. Condamnarea sa la închisoare a generat ample proteste în toată Rusia.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG