Linkuri accesibilitate

Profesoara din Chișinău care a făcut declarații antisemite și-a dat demisia


Imagine simbol
Imagine simbol

Profesoara din Chișinău care a făcut declarații antisemite în fața elevilor a fost eliberată din funcție, a anunțat secretara de stat a Ministerului Educației și Cercetării, Valentina Olaru.

Olaru a precizat că profesoara și-a dat demisia după ce a conștientizat gravitatea faptelor comise. „Reiterăm, în acest context, îndemnul către profesori de a promova pacea, toleranța, incluziunea și respectul pentru demnitatea umană”, a declarat secretara de stat de la Ministerul Educației.

În urmă cu două săptămâni, au apărut informații în presă precum că o profesoară de la un liceu din Chișinău le-a spus elevilor din clasa a X-a că „Hitler a început un lucru bun, dar nu l-a dus până la capăt - să extermine toți evreii.” Un singur elev a protestat, dar profesoara i-ar fi spus să-și „închidă gura” și să „stea la locul lui”.

Ministerul Educației a demarat o anchetă pe acest caz. „Condamn vehement orice manifestare de antisemitism, xenofobie în instituțiile de învățământ din RM, am solicitat o anchetă disciplinară în instituția de învățământ în care a avut loc incidentul, avem certitudinea că se va solda și cu o sancțiune dură a cadrului didactic care a făcut acele declarații”, a declarat, pe 3 noiembrie, ministrul Educației, Dan Perciun.

El a mai spus că a recomandat să fie organizate activități informative cu elevii și cadrele didactice pentru ca asemenea incidente să nu mai aibă loc pe viitor.

Comunitatea Evreiască din R. Moldova s-a arătat „extrem de îngrijorată” de acest caz și a cerut autorităților să ia atitudine.

  • 16x9 Image

    Virginia Nica

    Sunt parte a echipei Europei Libere Moldova din august 2022 și realizez materiale scrise, audio și video despre economie și, în mod special, despre agricultură. După ce am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării a Universității de Stat din Moldova în 2005, am activat în mai multe redacții de presă tipărită și online.

XS
SM
MD
LG