Linkuri accesibilitate

Nu sunt profesori care au demisionat din cauza restricțiilor sanitare (vice-primarul Chișinăului)


Prima zi de școală la liceul teoretic MI. Eminescu din Chișinău, 1 septembrie 2021.

„Nu avem niciun profesor care a plecat din cauza acestor restricții sau impunerii de a se testa din cont propriu” a declarata vice-primarul Chișinăului, Angela Cutasevici, într-un interviu cu Europa Liberă. Primarul general Ion Ceban anunțase din august că testele obligatorii, în Chișinău, vor fi acoperite de primărie.

„Procentul de vaccinare a profesorilor, vorbesc de cadrele didactice din învățământul secundar, este de 95 la sută” a mai declarant Cutasevici, precizând că mai sunt circa 1.500 de profesori care nu s-au vaccinat, din diferite motive.

„Noi am venit în suportul lor, dar, totodată, îi convingem și îi motivăm să meargă să se vaccineze acolo unde ei nu au reușit.”

Cutasevici a precizat că la 1 septembrie, cu prezență fizică, au început anul de studii „68 de instituții publice, la 14 septembrie numărul acestora a crescut la 104, la 17 septembrie – la 108 și acum suntem tot la 108”.

„Școala”- a mai spus vice-primarul „ar trebui să fie ultima care să fie închisă” în cazul că pandemia de coronavirus ia din nou amploare.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG