Linkuri accesibilitate

Programările pentru serviciile medicale de înaltă performanță se vor face doar online 


Pentru a face o programare online la serviciul medical prescris, pacienții trebuie să acceseze link-ul sirsm.cnam.gov.md
Pentru a face o programare online la serviciul medical prescris, pacienții trebuie să acceseze link-ul sirsm.cnam.gov.md

Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) anunță că, începând din 1 ianuarie 2023, contractarea serviciilor medicale de înaltă performanță se va face doar prin intermediul sistemului informațional „Raportarea și evidența serviciilor medicale” (SIRSM).

Este vorba de servicii prevăzute în programul de asigurări obligatorii de asistență medicală cum ar fi diagnostic funcţional, imagistică, radiodiagnostic, endoscopie, examen audiologic sau oftalmologic.

Potrivit CNAM, acest lucru are scopul de a mări accesul persoanelor asigurate la serviciile de înaltă performanță.

Pentru a face o programare online la serviciul medical prescris, pacienții trebuie să acceseze link-ul sirsm.cnam.gov.md, să introducă IDNP-ul și codul unic de pe biletul de trimitere de la medic, iar apoi să aleagă instituția medicală, data și ora vizitei.

Dacă pacientul nu are computer sau nu știe cum să-l utilizeze, programarea poate fi făcută de medicul care a emis biletul de trimitere sau prin intermediul centrului de informații CNAM, la numărul de telefon 0 800 99999.

La rândul lor, medicii pot să găsească, prin intermediul acestui sistem, pacientul în baza de date a CNAM, să verifice statutul lui de asigurat sau neasigurat și să completeze online biletul de trimitere la serviciile medicale de înaltă performanţă, în cazul persoanelor asigurate.

Sistemul poate fi accesat de pe orice dispozitiv conectat la internet, fără a fi necesară instalarea de aplicaţii sau programe suplimentare.

XS
SM
MD
LG