Linkuri accesibilitate

Protest în sprijinul lui Novak Djokovic, care nu este lăsat să intre în Australia


Protest în sprijinul lui Novak Djokovic, la Melbourne
Protest în sprijinul lui Novak Djokovic, la Melbourne

Câteva sute de persoane au demonstrat joi la Belgrad în fața parlamentului sârbesc împotriva refuzului autorităților australiene de a-i permite intrarea în țară campionului sârb de tenis Novak Djokovic, din cauza unei probleme cu viza.

Djokovic a spus că merge să-și apere titlul la Australian Open în baza unei exceptări de la vaccinare anti-COVID-19 oferită de australieni, dar poliția de imigrație a constatat că echipa lui a cerut viză greșită pentru o asemenea situație.

Mai înainte, s-au auzit numeroase critici pentru exceptarea lui Djokovic de la vaccinare tocmai de Australia, ai cărei locuitori au petrecut un record mondial de zile în lockdown în lupta cu pandemia.

Protestul de joi de la Belgrad a fost organizat de familia lui Djokovic, care acuză autoritățile australiene că ar da dovadă de anti-sârbism și vrea să-l împiedice pe „Nole” să stabilească un nou record de victorii la Grand Slam. În timp ce demonstranții de la Belgrad scandau împotriva „corona-fascismului”, Djokovic se afla la un hotel pentru refugiați de la Melbourne, în așteptarea judecării apelului făcut împotriva deportării. O decizie de tribunal ar putea fi luată luni.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG