Linkuri accesibilitate

Protest anti-restricții economice în capitală


Protest al Întreprinderilor Mici și Mijlocii, 5 martie, 2021
Protest al Întreprinderilor Mici și Mijlocii, 5 martie, 2021

Angajații și proprietarii Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ÎMM) au protestat vineri, 5 martie, în centrul Chișinăului, împotriva restricțiilor de activitate comercială la sfârșit de săptămână impuse în cadrul efortului de combatere a pandemiei de coronavirus de tip nou.

Reprezentanții ÎMM spun că măsura este prea dură, și că ar forța agenții economici să recurgă la concedieri.

Potrivit IPN, la protest s-a scandat: „Luptați cu pandemia, nu cu locurile de muncă!”, „Vrem echitate, nu discriminare!” etc.

Ținta protestului a fost decizia din 15 februarie a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică de închidere în weekend a centrelor comerciale, intrată în vigoare la 17 februarie, care afectează implicit activitatea întreprinderilor ce închiriază spații în acele centre.

Protestatarii au predat la Președinție o scrisoare către șefa statului, Maia Sandu, căreia îi cer sprijinul pentru anularea deciziei din 15 februarie a CNESP.

Tot vineri, mai mulți părinți și elevi au protestat – potrivit IPN – în fața Guvernului, împotriva educației de la distanță. Părinții, membri ai Asociației Obștești „Părinți solidari”, cer desfășurarea orelor online doar acolo unde se constată focare de COVID-19, a mai informat sursa citată.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG