Linkuri accesibilitate

Protest la guvern împotriva prelungirii vacanței de toamnă


Școala pe timp de pandemie. Imagine generică

Guvernul moldovean a respins cererea unui grup de părinți să se renunțe la prelungirea vacanței de toamnă a elevilor din zonele cu cod roșu, decisă din cauza creșterii cazurilor de infectare cu COVID-19 în ultima vreme.

„Ministerul Educației și Cercetării tratează cu înțelegere și împărtășește pe deplin îngrijorările părinților în legătură cu prelungirea vacanței de toamnă în unele instituții de învățământ. În același timp, una dintre preocupările de bază ale ministerului este starea sănătății elevilor și a cadrelor didactice în condițiile creșterii numărului de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19”, se spune într-un comunicat de presă.

Anterior, s-a stabilit că 422 de școli vor avea vacanță prelungită în perioada 1-7 noiembrie, în vreme ce 817 școli din localități neaflate în cod roșu de alertă și-au reluat cursurilor cu prezență fizică. Mai devreme, asociația „Părinți solidari” a venit la guvern cu o cerere de anulare a prelungirii vacanței. „După recomandările pentru țările europene este normal ca școlile și grădinițele să fie închise în ultimul rând și redeschise, în caz de necesitate, în primul rând, dar la noi se primește invers - facem nunți, cumătrii cu școlile închise”, a spus Ala Revenco, cofondatoarea asociației de părinți, citată de Deschide.md. Revenco s-a plâns de asemenea că recuperarea orelor pierdute prin prelungirea vacanței de toamnă va fi dificilă.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG