Linkuri accesibilitate

Protest la Curtea Constituțională: PSRM cere ca fostul stadion republican să rămână în proprietatea statului


Fostul stadion republican
Fostul stadion republican

Deputații și simpatizanții Partidului Socialiștilor au protestat astăzi, la sediul Curții Constituționale, cerând ca Stadionul Republican să rămână în proprietatea statului. Acțiunea a avut loc în contextul în care Curtea a examinat trei sesizări, iar ulterior a declarat neconstituțională legea din decembrie 2020, pentru abrogarea legii din 2018 ce autoriza vânzarea terenului Stadionului Republican Ambasadei SUA pentru construirea unui nou complex al misiunii diplomatice la Chișinău, informează agenția IPN.

Protestatarii au cerut magistraților Înaltei Curți să mențină în vigoare legea votată la inițiativa PSRM în Parlamentul de legislatura trecută, prin care terenul Stadionului Republican a devenit proprietate publică pe care se interzice edificarea altor construcții decât cele de menire social-culturală sau sportivă.

Într-o declarație anterioară, PSRM a afirmat că decizia cu privire la privatizarea Stadionului Republican ar fi fost luată cu încălcarea completă a principiului transparenței, fără consultări publice și fără o sumă clară a contractului.
Socialiștii susțin că „această decizie a Curții Constituționale este un alt act de călcare în picioare a suveranității naționale a Republicii Moldova de către actuala guvernare”.
PSRM anunță că va continua să lupte pentru ca Stadionul Republican să rămână în proprietatea poporului Republicii Moldova.

XS
SM
MD
LG