Linkuri accesibilitate

PSRM pierde un deputat și 10 primari. Toți au aderat la mișcarea lui Șor „pentru popor”


Deputatul socialist Alexandru Nesterovschi s-a alăturat protestelor antiguvernamentale, alături de Partidul Șor, după ce a părăsit PSRM
Deputatul socialist Alexandru Nesterovschi s-a alăturat protestelor antiguvernamentale, alături de Partidul Șor, după ce a părăsit PSRM

10 primari socialiști se alătură „Mișcării pentru popor”, create de Partidul Șor, la o zi după ce deputatul Alexandru Nesterovschi a anunțat că părăsește Partidul Socialiștilor și fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor din Parlament ca să adere la aceeași mișcare, care organizează proteste antiguvernamentale în Chișinău și în alte localități ale țării.

Anunțul a fost făcut de deputata Partidului Șor, Marina Tauber, pe 16 martie. Potrivit ei, este vorba despre primarii unor sate din raioanele Soroca, Cantemir, Comrat, Căușeni, Drochia și Sângerei.

„Mișcarea pentru popor” susține că primarii au decis să i se alăture pentru a cere autorităților să plătească facturile cetățenilor pentru lunile de iarnă, o revendicare relativ nouă a organizatorilor manifestațiilor antiguvernamentale.

Plecarea lui Nesterovschi a fost criticată de foștii săi colegi de partid.

Vicepreședintele parlamentului din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vlad Batrîncea, a spus că „de opt-nouă luni se încearcă mituirea parlamentarilor socialiști”, fără a preciza de către cine anume, iar Nesterovschi „nu a opus rezistență”. Potrivit lui Batrîncea, PSRM i-a oferit șansa de a „reveni în fracțiune și de a spune că nu el a scris scrisoarea de demisie, ci doar a semnat-o”.

Fostul președinte al Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a calificat plecarea lui Nesterovschi drept „o trădare a echipei” și a spus că acesta s-ar fi putut alătura protestelor și fără a părăsi partidul sau fracțiunea.

  • 16x9 Image

    Denis Dermenji

    Scriu pentru versiunea de limbă rusă și română a site-ului Europa Liberă Moldova, despre conflictul transnistrean și procesul de reglementare, dar și despre temele de actualitate din R. Moldova. Din 2018 până în 2021 am lucrat la Moldova 1 și Jurnal TV. În 2022,  fiind jurnalist la newsmaker.md, am scris și am filmat reportaje din regiunea Kiev, în timpul invaziei Rusiei în Ucraina.

XS
SM
MD
LG