Linkuri accesibilitate

PSRM vrea anchetarea situației financiare la întreprinderea „Calea Ferată din Moldova”


Partidul Socialiștilor propune o comisie de anchetă a situației economico-financiare la întreprinderea de stat „Calea Ferată din Moldova” care, la sfârșitul anului trecut, înregistra o datorie creditoare de 459,4 milioane de lei. Restanțele salariale, parțial pentru luna octombrie și luna noiembrie 2020, constituie 35,5 milioane de lei, informeaza agenția IPN, citind un comunicat al partidului.

Potrivit sursei citate din datoria creditoare de 459,4 milioane de lei, 275,7 milioane reprezintă împrumutul în baza contractului de achiziție pentru locomotive diesel. Din restanțele salariale în sumă 35,5 milioane de lei, 26,9 milioane de lei sunt contribuții la bugetul asigurărilor sociale și medicale, iar 5,5 milioane de lei sunt datorii la buget.

„Situația financiară critică la ÎS „Calea Ferată din Moldova” este rezultatul gestionării ineficiente pe parcursul perioadelor anterioare, agravată de scăderea accentuată a volumului traficului de mărfuri și de pasageri din cauza impactului pandemiei COVID-19 asupra situației economice atât a Republicii Moldova, cât și din țările vecine”, susține PSRM.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG