Linkuri accesibilitate

Puține șanse de prelungire a misiunii militare americane de evacuare, după 31 august


Afgani si cetățeni străini evacuați de armata americană de pe aeroportul din Kabul, 23 august 2012.

Ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, spune că este „puțin probabil” ca operațiunea de evacuare de pe aeroportul din Kabul să fie prelungită după termenul limită din 31 august.

La reuniunea G7 de marți, este de așteptat ca aliații să insiste pe lângă președintele american, Joe Biden să prelungească misiunea militară și după 31 august, pentru a permite evacuarea miilor de persoane care vor să părăsească Afganistanul, după venirea la putere a milițiilor Taliban.

Talibanii au avertizat însă că termenul limită de 31 august nu este negociabil. . Wallace a declarat pentru Sky News că este îndoielnic că va exista o prelungire „nu doar din cauza declarațiilor talibanilor, ci și dacă te uiți la declarațiile publice ale președintelui Biden, cred că este puțin probabil”. Dar a adăugat: „Cu siguranță merită să încercăm cu toții și o vom face”.

Evacuările de pe aeroportul din Kabul s-au accelerat, intrând într-un ritm alert pe măsură ce Statele Unite și aliații lor se grăbesc să-și evacueze cetățenii și pe afganii „vulnerabili”, într-o operațiune complicată logistic dar și umanitar.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG