Linkuri accesibilitate

Purtătoarea de cuvânt a Comisiei Europene: Demiterea guvernului Sandu transmite semnale îngrijorătoare pentru procesul de reforme


Protest în sprijinul Guvernului Maiei Sandu din fața parlamentului. 12 noiembrie 2019
Protest în sprijinul Guvernului Maiei Sandu din fața parlamentului. 12 noiembrie 2019

Uniunea Europeană s-a declarat îngrijorată de votul de neîncredere acordat astăzi de parlamentul moldovean guvernului Sandu din cauza neînțelegerilor din coaliția de guvernământ PSRM-ACUM în privința procesului de selectare a noului procuror general. „Votul (...) transmite semnale îngrijorătoare pentru procesul de reforme din țară”, se spune într-o declarație a purtătoarei de cuvânt a Comisiei Europene, Maja Kocijancic.

„Coaliția a început o serie de inițiative pentru realizarea angajamentelor-cheie luate din iunie, în special în domeniul luptei contra corupției, independenței justiției și investigării fraudei bancare. Nevoia unor asemenea reforme nu a dispărut odată cu demiterea guvernului”, se mai spune în declarație, precizându-se că Uniunea Europeană va colabora mai departe cu cei care, indiferent de afilierea politică, sprijină reformele, în particular „combaterea corupției și intereselor ascunse”.

XS
SM
MD
LG